Trauma therapie

Je kunt een trauma helen door te luisteren naar je lichaam

Heb je last van fysieke, emotionele of psychische klachten? Dan kan dit komen door een onverwerkte traumatische ervaring of energetische blokkades die het natuurlijk ritme verstoren.

Ik werk met de definitie van trauma die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd: trauma is alles wat te veel, te snel en te plotseling voor je is geweest en waar je zenuwstelsel niet goed van is hersteld. Mijn kwaliteit zit in het mee kijken waar de verstrikkingen en blokkades zitten en wat er nodig is om hier weer uit te komen.  

Ik ben gespecialiseerd in Somatic Experience (SE) en de Polyvagaal theorie. SE is een psychosomatische methode voor het helen van trauma en richt zich op de effecten van trauma in je lichaam. Daarnaast ben ik opgeleid als Intuïtion Practitioner en kan ik, als het nodig is, op energetisch niveau mee kijken.

Het lichaam slaat herinneringen anders op dan je brein. Het lichaam heeft dus een ander verhaal te vertellen. Om trauma te kunnen verwerken is het nodig om daar – op een gedoseerde en veilige manier – naar te leren luisteren. Hierdoor ga je meer veiligheid en stabiliteit in je lichaam ervaren en zul je minder last hebben van ‘triggers’. 

De combinatie van Intuïtion Practitioner en Trauma therapeut met mijn kennis op het gebied van mindfulness en yoga, blijkt een fijne en unieke manier om mensen te begeleiden. Mensen die om welke reden dan ook (vaak door trauma) geblokkeerd zijn en zo niet het leven kunnen leiden waar ze naar verlangen.

In individuele sessies ontdekken we samen hoe de natuurlijke veerkracht weer ruimte kan krijgen en jij je leven kunt leiden zoals die bedoeld is.

Iedereen is welkom bij mij in de praktijk. We plannen allereerst een kennismakingssessie om te ontdekken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden.

Hoelang een therapie traject duurt is afhankelijk van de vraag. Soms zijn slechts enkele sessies voldoende, soms vraagt het een langer traject.

Een sessie duurt 1 uur en vindt plaats in mijn praktijk te Heiloo. Na iedere sessie bekijken we óf en wanneer er een vervolgafspraak nodig is.

De kosten bedragen € 90,- per sessie. De kosten voor een kennismakingssessie zijn € 75,-

Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 36 uur voorafgaand aan de sessie. Mocht je je niet afmelden of te laat afmelden dan breng ik de voor jouw gereserveerde tijd in rekening.

Ik ben niet aangesloten bij zorgverzekeraars omdat ze in de meeste gevallen weinig te bieden hebben. Mocht geld een belemmering voor je zijn, neem gerust contact op om te kijken wat er wèl mogelijk is. 

_MG_6183.jpg

Werkwijze

We plannen allereerst een kennismakingssessie. In dit gesprek ontdekken we of ik de juiste persoon voor jou ben om je te begeleiden. Het meest belangrijk vind ik dat we een goede 'klik' hebben. We oriënteren ons op welke manier jouw natuurlijke veerkracht weer ruimte kan krijgen en jij je leven kunt leiden zoals die bedoeld is. 

In een sessie werk ik met de taal van het lichaam en kijk ik naar energetische blokkades. Blokkades door beperkende overtuigingen en conclusies die je over een gebeurtenis, je omgeving of over jezelf hebt gemaakt. Bij een overbelast zenuwstelsel help ik je om stress te verminderen en je zelfregulatie te verbeteren.

Het lichaam slaat herinneringen anders op dan je brein. Het lichaam heeft dus een ander verhaal te vertellen. Om trauma te kunnen verwerken is het nodig om daar – op een gedoseerde en veilige manier – naar te leren luisteren. Hierdoor ga je meer veiligheid en stabiliteit in je lichaam ervaren en zul je minder last hebben van ‘triggers’.

Ik ben gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie waarbij de taal van het lichaam en het zenuwstelsel wordt betrokken en niet alleen het cognitieve verhaal wordt verteld. 

Deze lichaamsgericht therapie kunnen gecombineerd worden met informatie over- en oefeningen op het gebied van yoga, ademhaling en mindfulness. 

Voor wie?

Voor iedereen die last heeft van fysieke, emotionele of psychische klachten en/of een trauma heeft. 

Denk aan:

  • Je hebt last van een overbelast zenuwstelsel en hebt het gevoel altijd ‘aan’ te staan.
  • Je beseft dat je een hoge mate van stress in je leven ervaart en wilt dit graag veranderen.
  • Je wilt graag je veerkracht verbeteren zodat je beter met veranderingen en tegenslag in je leven om kunt gaan.
  • Je wilt leren hoe je beter jouw grenzen kunt herkennen en aangeven.
  • Je hebt nog last van onverwerkte emoties van (traumatische) gebeurtenissen uit het verleden.
  • Je hebt nog last van een bevalling die traumatisch voor je is geweest.
  • Je ziet enorm op tegen de bevalling en je wilt je minder angstig voelen

Door mijn jarenlange ervaring in het (yoga)les geven zijn ook zwangere, pas bevallen vrouwen, kinderen en jongvolwassenen van harte welkom in mijn praktijk. 

Je kunt de individuele begeleiding voorbereiden of ondersteunen met de de EigenWijze online cursussen.

Ben je zwanger? Dan bied ik hier speciale zwangerschapscursussen voor. 

Mocht je erg op zien tegen de bevalling, heb je angst voor de bevalling, of is de bevalling een nare ervaring voor je geweest en is er sprake van een bevallingstrauma, dan ben je welkom bij me voor individuele therapie.

Aanmelden

Na ontvangst van de aanvraag neem ik contact met je op.