Marjolein Smit, Trauma therapeut (SE) en Intuïtion Practitioner

Ik ben Marjolein Smit. Al vroeg in mijn leven ben ik begonnen met het vergaren van kennis en wijsheid en altijd aan het zoeken naar vormen om deze kennis en wijsheid weer door te geven. Ik noem dit Eigen Wijsheid.

In 2000 ben in begonnen met het geven van zwangerschapsyoga. Dit heb ik twintig jaar gedaan. Al snel heb ik me ook geschoold in babymassage en kinderyoga om ook hier les in te kunnen geven. 

In 2010 ben ik mijn eigen instituut Eigenwijze Opleidingen begonnen. Ruim tien jaar heb ik via Eigenwijze opleidingen (docenten)opleidingen gegeven op het gebied van Kinderyoga, Yoga voor Peuters en Kleuters en Intuïtieve ontwikkeling.

In deze periode heb ik ook de boeken 'Uit de malle Molen', 'Tips om ontspannen met je kind om te gaan' en 'Yoga voor Peuters en Kleuters' geschreven.

In 2020 zag de wereld er plotseling anders uit door lockdowns en andere beperkingen. Ook kreeg ik zelf onverwachts met een groot verdriet te maken. Dit alles bracht een heroriëntatie met zich mee. Ik heb genoten van het lesgeven aan groepen, maar ben me bewust geworden dat mijn EigenWijze kwaliteiten ook liggen bij het individueel begeleiden van iemand. 

Ik hou ervan om mee te kijken met iemand. Waarom loopt zijn of haar leven niet lekker? Ik kan ondersteuning bieden als dit door trauma geblokkeerd is. Ik werk met de definitie van trauma die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd: trauma is alles wat te veel, te snel en te plotseling voor je is geweest en waar je (zenuwstelsel) niet goed van is hersteld. Mijn kwaliteit zit in het mee kijken waar de verstrikkingen en blokkades zitten en wat er nodig is om hier weer uit te komen. 

De combinatie van Intuïtion Practitioner en Trauma therapeut (Somatic Experience & Polyvagaal theorie) en mijn kennis op gebied van mindfulness, yoga, ontspanning- en ademhalingsoefeningen blijken een fijne en unieke manier om mensen te begeleiden die om welke reden dan ook geblokkeerd zijn en niet het leven kunnen leiden waar ze naar verlangen.

Graag zet ik nu mijn EigenWijze methode in tijdens een individuele begeleiding om jou te helpen gebruik te maken van jouw Eigen Wijsheid

Ik zoek altijd naar vormen om mijn kennis en wijsheid door te geven. Ik noem dit Eigen Wijsheid

f1e90e7e6aeac28a47c407d033244e3845455aeec3e52e7ef7730ca413066f9f-9.jpeg

Opleidingen

2000: Opleiding tot docent zwangerschapsyoga bij Stichting de ParelMoer

2001: Opleiding tot docent babymassage (Shantala methode) aan de Academie voor Holistische massagetherapie (Holos), Utrecht

2003: Opleiding tot docent kinderyoga bij yogacentrum Jip & Jan, Almere

2000-2006: Intuítion Practitioner bij Centrum voor Effectieve Intuïtie, Haarlem. Sinds 2006 aangesloten bij de beroepsvereniging voor Aurareaders.

2010 - 2020: Oprichter en hoofddocent bij Eigen Wijze Opleidingen 

2011 - 2014: Meervoudige Merkabatechnieken Niveau I, II, III en IV, Spiritueel Centrum Aurora, Heeze

2012: Geweldloze Communicatie (Civas)

2017 - 2018: Jaaropleiding + masterclasses The Work, Byron Katie

2019: Mindfulness based cognitive therapie (Civas)

2018 - 2021:  Trauma opleiding (SE Somatic Experiencing), Body Mind Opleidingen, post HBO

2021: Polyvagaaltheorie, regulatie van het zenuwstelsel, Deb Dana, PCIS

2022: Resilience, Linda Graham, PCIS

2022: (Self)Compassion, Christoffer Germer, PCIS

De combinatie van Intuïtion Practitioner en Trauma therapeut (Somatic Experience & Polyvagaal theorie) en mijn kennis op gebied van mindfulness, yoga, ontspanning- en ademhalingsoefeningen blijken een fijne en unieke manier om mensen te begeleiden die om welke reden dan ook (door trauma) geblokkeerd zijn en niet het leven kunnen leiden waar ze naar verlangen.

Marjolein Smit